Головна » 2014 » Червень » 16 » Озеро Насер
21:42
Озеро Насер

Озеро Насер, назване на честь президента Єгипту, що запустив процес, озеро Насер є результатом будівництва Асуанської греблі, яка ефективно модернізувала Єгипет, подвоївши його енергійно потужність і значно збільшивши сільськогосподарські площі. Між 1958 і 1970 роками на річці Ніл були побудовані греблі, що викликали багато суперечок, вони і сформували озеро Насер (на 83% воно знаходиться в Єгипті, інше - в Судані, там називається Озеро Нубія). Озеро має розміри - 340 миль (550 км) в довжину і 22 милі (35 км) в ширину в найширшому місці.

Озеро охоплює всю область, на якій колись розташовувалася село нубаіну, що складається із сотні тисяч людей. Вони були переселені в нові райони, в Судан і відновлений залізничний місто Ваді Халфа. Сьогодні пороми через озеро від Асуана до Ваді Халфа - єдиний зв'язок між двома країнами. Як альтернатива є тільки літаки. Озеро є популярним для риболовлі на нільського окуня і для водного туризму.

Корисна інформація: Озеро Насер тягнеться на південь від Асуанської греблі. Кращий спосіб побачити його на човні - це подорож у кілька днів з Асуана в Абу-Сімбел.

Переглядів: 600 | Додав: Igor | Теги: Озеро Насер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: