Головна » 2014 » Червень » 16 » Приголомшливо дивовижне місто Варна
20:06
Приголомшливо дивовижне місто Варна

Приголомшливо дивовижне місто Варна вважається третім за чисельністю населення в Болгарії, який складає більше 350 тис. жителів. Тепер, немов і колись у давнину, він є величезним економічним та культурним центром, а також величезним морським портом в Болгарії. Поєднуючи в собі великі шари різних культур і м'якого чорноморського мікроклімату, Варна здатна підкорити навіть самого вимогливого мандрівника.

Ще в ті давні часи, коли заснувався форт Одессос, а саме таким найменуванням вперше згадується дане селище, людей залучали багаті природні джерела і комфортне географічне місце розташування, яке знаходилося на перетині великих торгових шляхів Чорного моря. Деякі народи воювали і підкорювали Варну, внаслідок чого форт ввібрав в себе частинку всіх культур і релігій. Саме тут в археологічному музеї зберігаються найдавніші у світі фракійські золоті вироби з Варненського некрополя, що датуються 4200-4600 рр.. напередодні н.е. Тут же дозволено відвідати Римські терми - залишок римських лазень періоду панування Риму на чорноморському узбережжі. І тут же дозволено відвідати старовинний християнський наскельний монастир з турецьким найменуванням Аладжа, в печерах якого з IV століття ховалися затворники. І Успенський храм XIX століть, відкритий в пошану звільнення Варни через османського панування. Приморський сад «Морска Градина», Варненський дельфінарій, Університетський ботанічний гай, Проболгарское селище Фанагорія ... І це як абзац стародавніх і сучасних пам'яток. Об'єднавши разом абсолютно скибочки мозаїки цілком протилежних релігій, традицій, ер Варна купила належить унікальний неповторний жанр і атмосферу, яку несила не запам'ятовується.

Нині Варна вважається морською столицею Болгарії. Столиця продовжує динамічно розгоратися рівно великий цивілізований, фінансовий і туристичний фокус Болгарії. Тут знаходяться величезні інститути країни, велика кількість театрів і концертних залів, величенний в країні морський порт, а безпричинно ж курортна зона протяжністю в 40 км по узбережжю. Кращі піщані пляжі для чорному багато, чудові мінеральні джерела, які застосовують щоб лікування і спа-процедур, теж знаходяться в Варні. Скольконібудь років послідовно даний морської місце вигравав суперництво «Видатний місце в Болгарії», організований місцевими ЗМІ щоб виявлення якості життя в містах країни. Безпричинно ж варто підмітити, скільки Варна вважається містом з особливо численної російської та російськомовної діаспори в Болгарії.

Висока вологість повітря компенсується м'яким середземноморським мікрокліматом. Влітку світило світить 10-12 годин на погода, прогріваючи атмосфера в середньому для +25 ° С - +30 ° С. Тепле, мирне і чисте Чорне багато подарує дійсно незабутній тиша заради кожної родини. Взимку снігу фактично несть, а коли й випадає, то жахливо миттєво тане. Температура повітря в середньому +3 ° С - +5 ° С, правда рідко в січні-лютому трапляються короткочасні холод.

Багата культурне життя, м'який ніжний мікроклімат, море, гори, захоплюючі пам'ятки - проте це сприяє становленню курортів Варни: Албена, Златни пяс'ці, Св. Костянтин і Олена, Сл'нчев ден, Ахтополь ....

Переглядів: 528 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: